fredag 12. november 2010

Hjemmelagde knekkebrød

Dette slår aldri feil. Det er enkelt å lage, man bare tar det man har i skapet, og det kan ikke beskrives hvor godt det smaker. Hovedingridiensen er vann, honning, salt og rugmel, også soper du sammen det du har av andre gode mel-, korn- og frøsorter. I dag ble det for min del en variant med masse solsikkefrø og sesamfrø, samt endel havregryn. 


Mine ingridienser i dag var: 

5,5 dl vann
1 liten ss honning
3 dl sammalt rug
2 dl havregryn
2 dl havrekli
1,5 dl semulegryn
1,5 solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1 ts salt


Ha alt melet og kornet i en bolle.


Bland honning og vann og bland inn i melet. Bland inn litt og litt så ikke deigen blir for flytende. Den skal være fast, men ikke klabbete.


Fordel deigen på to stekebrett med bakepapir. Forrige gang prøvde jeg å bare smøre stekeplatene, men da hang halvparten av deigen igjen på brettet da knekkebrødene var stekt, så det anbefales ikke.

Stekes først i 10 minutter på 180-200 grader, så deler du deigen opp i knekkebrødstørrelse og steker i 10-15 nye minutter. Legg knekkebrødene over på rist og stek videre i 10-15 minutter.


Server med pålegget du liker best, smaker nydelig med ost, og helt fantastisk med ekte geitost for dem som liker det :)

Velbekomme, Stine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er bare koselig om du legger igjen en kommentar, da blir jeg glad! :)