tirsdag 16. november 2010

Laks med hjemmelaget potetstappe

Dette er en av mine hverdagsfavoritter; stekt laks med hjemmelaget potetstappe. Det smaker så godt, er så enkelt også er det så sunt. Hjemmelaget potetstappe er ikke så vanskelig, og det skal ikke mye til for at den blir ekstra god. Slik lager jeg det til to personer:

6-7 poteter og 1/2 sellerirot skrelles, deles opp i terninger og kokes uten salt (hvis ikke blir det seigt) til det er mørt. Hell av vannet og ha oppi noen gode klatter med meierismør, ca 50-70 g, og bland det lett. Deretter har du oppi en skvett med melk eller fløte og litt pepper også er det bare å mose i vei. Smak til med salt (og eventuellt mer pepper) til slutt. Selleriroten gir mye mer smak til stappen. Det blir en helt annen opplevelse, og anbefales på det sterkeste. 


Stek laksen i en stekepanne på litt under middels varme til den er ferdig, og har fått en deilig, gylden skorpe. Serveres med brokkoli og rømme, eller hva du selv måtte ønske. Deilig blir det nok uansett!

Minner om konkurransen min som du kan melde deg på her!

Fisketirsdag, Stine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er bare koselig om du legger igjen en kommentar, da blir jeg glad! :)