mandag 29. november 2010

Nakkekoteletter med fløtegratinerte poteter, brokkoli og sprøstekt champignon

I dag slo vi til og laget noe ekstra godt til middag. Nakkekoteletter med masse deilig tilbehør. Det var deilig i denne voldsomme kulda som har senket seg i vintermørket.

Slik gjør du:
Varm ovnen til 180 grader. Kutt poteter i skiver og legg i en kjele. Hell på halvt om halvt med melk og fløte til potetene er dekt. Rasp oppi litt muskatnøtt, og litt salt og pepper, og kanskje litt gastromat? La det koke opp og kok i ca 20 minutter, til potetene er møre før du heller alt sammen over i en ildfast form. Ha på en god porsjon revet ost og la det stå i ovenen til osten er gylden, ca 10-15 minutter. 


Mens potetene koker kan du kutte opp sopp og brokkoli, og ha det klart til det skal stekes og kokes.


 Når du har satt potetene inn i ovnen kan du begynne å steke kjøttet, da blir alt ferdig cirka samtidig, og det er jo en fordel :) Soppen blir best hvis du steker den lenge, med mye smør, salt, pepper og en anelse gastromat. Da får den en deilig sprø skorpe, og masse, masse god smak!


Hvem kan stå imot rykende ferske fløtegratinerte poteter på en kald vinterkveld i slutten av november?


Og voila, fiks ferdig på kortere tid enn du tror. Og det smaker helt nydelig. Enkelt og godt, akkurat slik vi liker det :)

Kald november-mandag, Stine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er bare koselig om du legger igjen en kommentar, da blir jeg glad! :)